IMPORTANT
Home / Noticies / Cròniques / Femení, Esparragow Team per sempre.

Femení, Esparragow Team per sempre.

Comiat del David Povedano

Els equips femenins Juvenil-Cadet B i Infantil-Aleví vam fer el dia 25 de juny al Bosc Tancat de Cerdanyola una darrera activitat lúdica que ens servia per acomiadar la temporada.

Amb aquesta activitat, el nostre entrenador David Povedano, conegut com a Mag Esparragow al món de l’espectacle, acabava un cicle de quatre temporades en què ha estat entrenador i coordinador de futbol femení al club. I jugadores i famílies no vam voler deixar passar l’ocasió de fer-li un merescut homenatge per retornar-li una mica del que ens ha donat durant tots aquests anys.

Militant del futbol femení com a eina d’integració, el David ha estat un entrenador sempre preocupat perquè totes les noies que vulguin jugar a futbol puguin participar-hi i tenir la seva oportunitat, i ha sabut confiar com ningú en les possibilitats de cadascuna. També ha estat un ferm abanderat del fair play, un valor que ha transmès a les seves jugadores i que ha permès que els nostres equips, sense renunciar a l’esperit competitiu, hagin viscut durant aquests anys poquíssimes situacions de conflicte als terrenys de joc i hagin pogut acabar els partits amb molt bona relació amb els equips rivals i amb els àrbitres, un fet que malauradament encara és molt menys habitual del que seria desitjable.

A més, ha estat un entrenador hiperactiu, sempre a punt per organitzar activitats de tota mena i amb una preocupació i una habilitat úniques per aconseguir que resultin econòmiques. A Mallorca, Planoles, Azpeitia, Madrid, Santa Susanna o Salou, jugadores i famílies hem conviscut i viscut experiències inoblidables. I aquest 25 de juny en vivíem una altra a Cerdanyola, en una activitat que ens va sortir gratuïta gràcies a la recaptació aconseguida a l’espectacle de màgia que havia ofert el David unes setmanes abans a benefici de l’equip.

En l’apartat esportiu, tampoc es pot negligir el llegat d’aquest entrenador amb una personalitat única que no deixa ningú indiferent. Els que ja érem amb ell no oblidem aquella difícil primera temporada amb un joveníssim equip Infantil-Aleví. No oblidem, per exemple, el treball de vídeo (gràcies a la càmera sempre present de l’Idria) que tant va ajudar a entendre conceptes i a millorar futbolísticament a les nostres filles. Els resultats van trigar a arribar, però aquell equip que acabaria cuer la primera temporada, l’any següent, amb només un parell de reforços i no precisament de jugadores experimentades, acabaria la lliga en una brillant tercera posició.

La d’aquest exercici 2018-19, en què el David ha fet parella amb el José García per entrenar el Juvenil-Cadet B i l’Infantil-Aleví, també ha estat una temporada complicada per diferents factors, però sobretot per una plantilla massa justa al nounat Juvenil B. Tot i així, també ens ha permès veure, igual que en anys anteriors, una millora destacable de moltes de les seves jugadores que estem segurs que es farà més palesa la temporada que ve.

I no podem deixar d’esmentar que aquests quatre anys del David Povedano han coincidit amb l’època de més creixement del futbol femení al club. Si fa tres anys a la Unió Esportiva Sants hi havia 18 jugadores amb les que a penes es van aconseguir dos equips justets de futbol-7, aquesta darrera temporada n’hi ha hagut 43 en tres equips, de les quals 35 han estat entrenades pel David Povedano com a mínim una temporada. Sense desmerèixer ni treure valor a les aportacions de ningú, perquè en futbol tots els èxits són una obra col·lectiva, és indiscutible la contribució del David a aquest creixement i a tots els èxits del futbol femení de la UE Sants d’aquests darrers anys.

És pel reconeixement que mereix tota aquesta feina que a Cerdanyola vam regalar-li al David tres dies de relax, una samarreta signada per totes les jugadores del Sants Femení i un pòster amb fotos i frases dedicades de la plantilla dels dos equips que ha entrenat aquesta temporada.

A partir del setembre comença una nova etapa per al futbol femení a la Unió Esportiva Sants que presenta una sèrie de reptes engrescadors: un equip Juvenil a Primera Divisió, un segon equip Juvenil que va engegar el David i que voldríem no només mantenir sinó aconseguir que creixi i sigui més competitiu, i també la possibilitat d’ampliar la secció amb més equips i categories d’edat. Tot plegat per assolir que el futbol femení deixi de ser una secció residual i intermitent i a poc a poc vagi tenint al club el lloc que li correspon. Creiem que aconseguir-ho serà la millor manera de posar en valor el llegat del David d’aquestes quatre temporades. I als que durant aquest temps ens hem fet esparragowistes ens correspondrà vetllar perquè això sigui una realitat mantenint-nos fidels a uns valors i una manera d’entendre el futbol base que creiem que encaixa perfectament amb el que ha de ser un club històric i arrelat al barri com la Unió Esportiva Sants.

Sí, sí, sí, Sants Femení!!!

Eduard Obradó

Check Also

La crònica de l’Albert Postils

El Castelldefels i els errors propis interrompen la marxa triomfal del Sants (2-0) L’equip blanc-i-verd …