IMPORTANT
Home / Noticies / Cròniques / Per fi, els Històrics del Sants són una realitat

Per fi, els Històrics del Sants són una realitat

 

El Gabriel Fuster és el capità dels Històrics de la Unió Esportiva Sants. Aquesta ha estat la seva primera temporada com a equip i portant la samarreta del nostre club en la lliga que organitza la Federació Catalana de Futbol. De fet, és gràcies a la voluntat del Gabriel, dels jugadors de l’equip i d’alguns més que es va crear aquesta lliga de veterans a la Federació i en el seu primer any de vida hi han pogut participar com a Unió Esportiva Sants.

Abans de la creació d’aquesta competició, el Gabriel i els seus companys ja eren un equip però jugaven en una altra lliga, feia gairebé 14 anys que hi competien i després de molt temps de feina han pogut veure com es complia el somni de crear-ne una amb el reconeixement de la Federació Catalana de Futbol i participar-hi.

 

Quina és la història dels Històrics de la Unió Esportiva Sants?

 

Fa 14 anys, els que acabàvem de jugar a la regional, vam decidir mirar si hi havia lligues de futbol per veterans. Vam estar mirant i vam veure una lliga que més o menys tenia cara i ulls, en la qual també hi havia equips històrics com podia ser el Vilafranca, el Júpiter, el Terrassa, el Sabadell.. i equips de barri. Vam veure que no estava malament i ens hi vam apuntar formant un equip amb jugadors que havíem jugat a regional en diferents equips de Sants

Hi havia 1a, 2a, i 3a divisió. El primer any vam pujar a 2a i ens vam mantenir allà totes les temporades. Equips com el Júpiter o el Terrassa van marxar d’aquella lliga perquè no estaven a gust. Estava fet d’una manera particular, no era de la Federació Catalana. Si rebies moltes targetes, aquestes anaven puntuant i hi havia un límit, si hi arribaves, et feien fora. No hi havia opció al diàleg. A més, podies jugar a partir dels 30 anys i et trobaves equips molt joves amb jugadors que tot just feia un any que havien deixat de jugar federats i es notava molt. La idea era fer un grup de veterans històrics.

 

I va costar molt?

Vam estar quatre o cinc anys explicant la idea a la Federació i es va consolidar l’any passat. En les reunions ja vam veure que la Federació estava molt interessada perquè totes les comunitats en tenien una i a Catalunya no n’hi havia. Vam trigar quatre anys però ho vam aconseguir. Nosaltres hi volíem entrar com a UE Sants. Fins llavors havíem jugat com a Agrupació de Veterans de Sants perquè tots els jugadors som gent que havíem jugat en algun equip del barri. Així que vam acostar-nos al club i li vam comentar la nostra idea al Vicenç Bellido. Al Sants li va interessar des del primer moment i es va consolidar el projecte. La Unió Esportiva Sants tampoc tenia una història de veterans i, ara, el que volem amb el Vicenç Pérez de Tudela i el Salvador Franco és promoure que la gent que ha jugat al Sants i vol tornar a fer-ho vingui a jugar amb nosaltres perquè hi hagi una continuïtat.

 

Era el primer any de vida de la lliga i heu quedat 12ens. Quin balanç en feu?

De cara a jugar en aquesta lliga vam fitxar a alguns jugadors però la majoria érem de l’equip que ja teníem de fa temps. Ja ens anem fent grans i no teníem el nivell, per això estem on estem, tot i que molts partits els hem perdut per resultats molt ajustats. La victòria sempre es decanta del costat de qui té més qualitat i això és el que ens ha passat. Aquest any intentarem agafar tres o quatre jugadors de nivell superior perquè aquesta lliga, clar, té més nivell que les lligues on havíem participat abans, jugues contra equips amb cara i ulls i necessitem millorar una mica per competir millor. Aquest ha estat el primer any i estem molt contents però ens falta una mica de nivell.

 

En aquesta lliga de la Federació quina és l’edat mínima per participar-hi?

Hem limitat l’edat. En cada equip pots tenir sis o set jugadors menors de 35 anys però cada any que passi se’n podrà tenir un menys. Hi haurà un moment que potser tots seran de 35 cap amunt perquè el que volem és que sigui de veritat una lliga de veterans perquè si tens 48-49 es nota molt la diferència.

 

Quin tipus de joc us agrada fer a vosaltres?

A mi sempre m’ha agradat jugar a futbol des del darrere però som gent una mica gran i els altres equips són més forts i més joves però sí que ho intentem, però per això volem pujar el nivell. A veure si el Sants ens ajuda a buscar exjugadors de la Unió Esportiva que siguin una mica més joves perquè nosaltres portem ja 14 anys jugant i ara, no tenim ple el cupo de jugadors menors de 35 que permet la lliga. Entrenem els dimarts a última hora i juguem els dissabtes a la tarda, entre les quatre i les set. Ara som 24 a la plantilla, som bastanta gent perquè pot haver-hi lesions, compromisos… i havíem jugat al CD Sants, al Santsense, al Batlló i a d’altres equips, costa trobar gent per jugar.

 

A nivell personal, imagino que vas sentir una gran il·lusió en veure que la lliga de veterans de la Federació es convertia en una realitat!

Per mi ha estat una gran satisfacció. Ara tinc 57 anys i jugo menys però és una satisfacció perquè des del principi he estat intentat que es fes. El que m’hagués fet encara més il·lusió és tornar a Magòria perquè jo vaig començar allà. El vaig inaugurar jugant un partit contra el Sants, amb el Casajuana Rifà d’àrbitre i em feia il·lusió retirar-me al Camp de la Magòria però com a mínim ja he vist complida una de les meves il·lusions que per moments pensava que no sortiria mai.

 

Moltes felicitats per la vostra primera temporada com a Històrics de la Unió Esportiva Sants i confiem en què la propera sigui encara més bona!

Check Also

La crònica de l’Albert Postils

El Castelldefels i els errors propis interrompen la marxa triomfal del Sants (2-0) L’equip blanc-i-verd …