IMPORTANT
Home / Destacat / Reflexió del Benjamí B

Reflexió del Benjamí B

Vaig jugar dels 12 als 35 anys a futbol, tinc molt bons records d’aquests quasi 25 anys, però també algun de dolent com l’extrema competitivitat, una competitivitat mal entesa i l’agressivitat de l’entorn envers els contraris i l’àrbitre. Per aquest fet, quan el meu fill de 8 anys em va demanar jugar al Sants, em van aparèixer certes pors en relació als meus records, volia que el meu fill creixes amb aquells valors i en aquell entorn?

Al iniciar-se la lliga, el meu amor pel futbol i per les vivències que només es viuen en un vestidor em va fer acceptar la proposta del Felip perquè fos delegat del Benjamí B.

Aquest darrer dissabte l’equip després d’un gran partit va aconseguir el seu segon punt de la temporada, si ho heu llegit bé, a final del mes de març i després de 19 partits vam aconseguir el nostre segon punt. I és d’això que us vull parlar, de com l’equip, l’entrenador i el club han portat aquest continu de derrotes.

La veritat és que m’ha sorprès molt com ho hem enfocat tots plegats. Primer de tot, vull parlar del club, quan el meu fill va demanar venir al Sants, vaig pensar un club històric de Barcelona, segurament els seus valors s’assemblen als que tenia el magnífic Luís Aragonés: “GUANYAR, GUANYAR I DESPRÉS TORNAR A GUANYAR”. Però no ha estat així, han deixat treballar al Felip i han deixat que els nanos creixessin molt en el seu aprenentatge, en definitiva han posat l’educació esportiva del meu fill i dels seus companys per davant de la victòria, m’ha sorprès molt. En cap moment han entrat en el joc de baixar nanos del Benjamí A i, fins i tot fa unes setmanes ens van reunir per explicar que calia ajudar al Benjamí A i que si els pares estàvem d’acord posarien els nostres jugadors a disposició de l’entrenador de l’A per si els volia convocar. Amb aquest fet, em van tornar a sorprendre, no van donar per fet que ho podien fer, primer van reunir-nos, van exposar els fets i ens van demanar un esforç. Un segon encert per part del club.

Després vull parlar dels pares, un grup excel·lent de persones que han entès que l’important és l’aprenentatge dels seus fills, que m’han facilitat al màxim la meva feina i mai han posat en dubte el criteri i el saber fer del nostre entrenador. Els pares han entès que el primer era l’equip, el seu aprenentatge i la seva harmonia. En tot moment han permès que en Felip i jo poséssim l’èmfasi en la seva actitud entre ells i amb el contrari i en el seu aprenentatge, abans que en la victòria.

Ara parlaré d’en Felip, company de viatge en aquesta lliga, un jove molt proper als nens i que ha patit com ningú aquest reguitzell de derrotes. Segurament ha recaigut en ell l’exigència per la victòria però no ho ha transmès a l’equip i ha sabut prioritzar en el seu aprenentatge. Malgrat la quantitat de derrotes el seu tracte i vocabulari amb els nens ha estat exquisit i molt proper.

Només ens queda parlar d’ells, del veritable tresor que tenim al Benjamí B: els nostres jugadors. Parlem d’un grup on un nombre considerable de nens és molt competitiu i aquest fet ens va portar alguns problemes amb les primeres derrotes, sempre acabàvem plorant i sovint discutint; però després d’algunes xerrades al vestuari van entendre que eren més forts si anaven junts fins al final i que cada cop jugaven millor. Va ser un procés d’aprenentatge lent, però crec que ho hem aconseguit i ara són com a grup molt més forts que abans. En les darreres setmanes hem competit molt bé i dissabte passat per fi vam aconseguir tornar a puntuar. Jo esperava que es tornessin bojos, però crec que vam embogir més els pares, el delegat i l’entrenador. Ells es van dutxar, vam anar a dinar i després van treure una pilota i van fer allò que els agrada més: JUGAR A FUTBOL, independentment de la derrota o la victòria.

Per cert, permeteu-me acabar donant les gràcies al SANTS, gràcies per deixar créixer futbolísticament i personalment aquest grup de nens, quan siguin més grans guanyaran molts partits i a sobre hauran après, per damunt de tot,  a respectar al derrotat.

Per cert, tots ells són boníssims!!!

Carles Martínez

Delegat del Benjamí B temporada 2015-16

Check Also

Ways to Organize Successful Board Group meetings

Board events are a key element part of a great organization’s governance process. These kinds …