IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies Que???

Sabies Que???

HI HA MOLTS JUGADORS QUE HAN SORTIT DE LA U.E. DE SANTS, ABANS O DESPRÉS DE LA FUSIÓ I QUE HAN ARRIBAT A JUGAR A LA PRIMERA I A LA SEGONA DIVISIÓ

ENRIC PERIS,           Any 1905 fitxa pel Barça. Jugava de mig centre. Procedent de l’Internacional.

CHARLES WALLACE, Any 1905 fitxa pel Barça. Anglès de naixement, extraordinari davanter. Procedent de l’Internacional. A l’any 1915 va ser sots-president del club blaugrana.

FEMENÍA,        Any 1906 fitxa pel Barça. Va ser un dels històrics de l’Internacional.

MARIANO MARTÍNEZ,  Any 1927 fitxa per l’Espanyol, conegut futbolísticament com RINI, jugava d’extrem i tenia molt olfacte de gol.

JESÚS PEDRET,     Any 1927 fitxa pel València, va debutar en el Sants el 12 de maig de 1922, sent el primer i més gran porter de la història del Sants, va ser suplent de Zamora a la selecció espanyola.

RICARD GALLART,    Any 1928 fitxa per l’Espanyol i després per l’Oviedo. Tenia poca estatura, 1’58m, però ho superava amb la rapidesa.

DOMÈNEC TORREDEFLOT,   Any 1929 fitxa pel Barça i després va jugar al València. Extrem dret format al Sants.

JOSEP IBORRA,      Any 1936 fitxa pel Barça, gran porter. Durant la guerra es va exiliar a Mèxic.

DOMÈNEC ARDÉVOL,   Any 1942 va ser traspassat al Celta de Vigo. Jugava d’extrem dret, era ràpid i golejador.

ENRIQUE GARCÍA,     Any 1944 fitxa pel Granada. Sortit del juvenil jugava de davanter centre.

BLAI GONZÁLEZ,       Any 1944 fitxa per l’Espanyol, conegut com Blaiet. Davanter molt ràpid i golejador.

JOSEP VALLE,             Any 1948 fitxa pel Barça. Jugava d’extrem.

LLUÍS ORTEGA,         Any 1948 Va ser traspassat al Valladolid. Jugava de mig centre dret i a l’ any 1954 va fitxar pel Coruña (avui Deportivo de la Coruña).

MARIO GARCÍA,      Any 1948 va ser traspassat al Valladolid i va acabar jugant al Sabadell. Sortit del juvenil jugava d’extrem esquerre.

JOSEP EGEA,       Any 1949 fitxa per l’Espanyol. Després va anar a viure a Chile. En la temporada 1957/58 va tornar a jugar amb el Sants fins a l’any 1960, quan es va retirar. Era conegut com el Rateta. Sortit del juvenil va estar set temporades jugant amb el primer equip. Ocupava les dues posicions d’extrem, era petit i molt ràpid.

JOAN VENYS,       Any 1949 fitxa per l’Espanyol, el 1950 fitxa pel Sevilla i el 1951 fitxa pel Saragossa. Va sortir del Sants, era mig esquerre amb un fort xut.

JOAQUIM CARRERES,    Any 1955 es va traspassar al Tetuán i va acabar jugant a Primera Divisió amb el Real Murcia. Jugava de davanter centre.

ANTONIO CAMPOS,     Any 1958 va ser traspassat a l’Espanyol, jugava de mig i d’interior. Va passar després pel Lleida i el Reus i en la temporada 65/66 va tornar al Sants, jugant-hi tres temporades, fins que va penjar les botes.

JAUME LLOPIS,       Any 1958 el va fitxar l’Elx a Primera Divisió. Sortit del futbol base de la Unió Esportiva a l’any 1959 va passar al Mallorca, jugant contra el Sants, juntament amb el canari CURROCALES en la fase d’ascens a Segona Divisió.

IGNASI BORDONS,    Any 1965 fitxa per l’Europa, que el va traspassar a l’At. de Madrid. Després va anar al R.Vallecano i a la Colònia Moscardó de Segona Divisió.

JOAN BARBARÀ,      Any 1986 fitxa pel Sabadell de Primera Divisió, amb només 20 anys. Sortit del futbol base de la U.E. Sants als 17 anys va debutar amb el primer equip en front del Berga, en el Julià de Capmany. En l’equip arlequinat hi va jugar set anys i després va passar al Salamanca, on hi va jugar vuit temporades entre la Primera i la Segona Divisió A. Durant aquest temps va jugar 3 ocasions amb la selecció catalana. Va acabar jugant en el seu poble, L’Hospitalet, durant la temporada 2001/2002. Actualment porta 5 temporades sent el segon entrenador del Barça B.

DAVID BELENGUER,     Any 1993 el va fitxar el R. Madrid C, sortit del futbol base del Sants, passant més tard pel Getafe i Betis, dues vegades, Celta, Leganés, Extremadura i Palamós.

ENRIC CÁRCEL,       Any 1991 sortit del planter del nostre Club el va fitxar el Barça B, després va passar al Cadis i a L’Hospitalet. En l’actualitat té el càrrec de Director Esportiu del Club Ribereny.

DAVID CLOTET,       Any 1991 sortit també del futbol base va anar al Gramenet a Segona Divisió i, posteriorment, va passar al València i Logroñés.

ALBERT CULLA,      Any 1991, sortit també del nostre planter, va ser fitxat pel Barça B i després va passar al València.

JOSEP RUANO,       Any 1991, sortit del nostre futbol base, el va fitxar el Gramenet de la Segona Divisió, d’allà va anar a l’At. de Madrid i Mérida, en aquells temps també de Primera Divisió.

Com es pot veure, l’any l991 va ser una temporada molt fructífera pel nostre Club, treball de tots el anys anteriors, però s’ha de dir que el tàndem que formaven JOAQUIM QUEROL i ALBERT BENAIGES, entrenadors en aquells anys de l’Infantil i Juvenil respectivament, va donar moltes alegries a l’afició santsenca.

També s’ha de dir que actualment és complicat que els jugadors debutin al primer equip del Sants i després saltin a la Primera Divisió, perquè els clubs grans ja s’ocupen de fer els fitxatges quan els jugadors es troben a les categories inferiors i, per tant, no hi ha documentació dels casos.

D’aquesta manera, volem animar i agrair a tots el dirigents del futbol base, encapçalats per PEP MARGUÍ, el treball que s’està fent,  ja que s’ha de tenir molt present que el futbol base és el FUTUR DEL SANTS.

 

 

E. Soler/M. Dot.

Check Also

The main advantages of Board Website Technology

Board web destination technology provides tools for equally administrators and directors over the entire interacting …