IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies que………

Sabies que………

Sabies que………

 

L’Internacional de Sants va ser un dels vuit Clubs fundadors que en el any 1900 van formar la Foot-ball Associació, que va ser la prèvia de l’actual Federació Catalana de Futbol.

A l’any 1925 la Unió Esportiva de Sants, juntament amb la Penya Rhin, van organitzar els únics tres partits que s’han jugat en la història del futbol-moto. Hi va haver molta expectació per aquesta nova modalitat, però no hi va haver més continuïtat.

La Unió Esportiva també va ser pionera amb el Rugby a Catalunya, aquest esport el van introduir al país uns joves de Sant Boi del Llobregat l’any 1921 i tan sols tres anys després el Sants ja tenia un equip amb jugadors de qualitat. Però el Rugby no va arrelar al nostre Club i la secció va anar perdent força fins a desaparèixer al cap de poques temporades.

També pensem que el Sants és l’únic que ha viscut un fet insòlit que es va produir el dia 13 de febrer de l’any 1977 al camp de l’Ulldecona. La Unió Esportiva jugava com a visitant, era un partit tranquil que guanyaven els locals per 2 a 1, i a falta de dos minuts pel final el Sants va empatar. Quan passaven tres minuts un jugador blanc-i-verd va avançar cap a l’àrea local i quan anava a rematar, l’àrbitre va tocar la fi del partit. Després de xiular el final, l’àrbitre es va veure envoltat de jugadors que el sacsejaven, però no eren els del Sants per no haver-los deixat rematar, sinó que eren els locals reclamant un penal que deien que no els havia assenyalat. Veient l’actitud dels seus jugadors el públic es va “animar” i van saltar al camp, va haver d’intervenir la Guàrdia Civil per protegir al triplet arbitral i als jugadors del Sants, que cada vegada eren més increpats pel públic local.

Al cap d’una bona estona, el col·legiat va entrar al vestidor del Sants i dirigint-se al porter Bello, que ja es vestia, li va dir que s’equipés novament. El linier li havia comentat que en la jugada prèvia al final s’havia produït un claríssim penal a l’àrea del Sants “que no va veure per falta de visió en la jugada”, i que s’havia de sortir a llençar la pena màxima. L’expedició santsenca es negava a sortir al camp de nou, però el Sr. Remigio González, àrbitre del encontre va dir: “Tots volem marxar d’aquí, per tant tirem el penal i jo adjuntaré un annex a l’acta explicant-ho tot”. El Sants va tornar a negar-se, aleshores va intervenir la Guàrdia Civil i no va quedar-li més remei al porter Bello que vestir-se de nou. Se’l van endur cap el camp, on hi van sortir estrictament el jugador de l’Ulldecona que havia de llençar el penal, la parella de la Guardia Civil, l’àrbitre i Bello. En definitiva, el partit va acabar 3-2. Finalment el col·legiat no va fer l’annex i ni la FCF ni el col·legi d’àrbitres van voler saber res d’aquesta història.

 

BELLO

Texte: E.Soler/M.Dot

 

 

Check Also

Ruthless Irish Mail Order Brides Methods Used

Now the colour of their hair varies from very gentle, wheat shades to bright, fiery …