IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies que???

Sabies que???

EN ELS 91 ANYS DE VIDA HEM TINGUT ENTRENADORS QUE HAVIEN SIGUT FUTBOLISTES INTERNACIONALS

 

Jack Greenwell: Antic jugador i primer entrenador de la història del Barcelona. Va entrenar al Sants des de l’any 24 al 26, portant a l’equip blanc-i-verd al seu millor moment esportiu.

Emili Sampere: Figura mítica de l’Espanyol, on va ser molts anys capità. Les temporades 34, 35 i 36 va ser entrenador del Sants.

Josep Sastre: Jugador internacional del Barça durant els anys 20. Va entrenar al Sants la temporada 47/48.

Josep Garreta:Va jugar a Primera Div. amb l’Espanyol i va ser un entrenador rècord amb la Unió les temporades 43/44, 44/45 i 45/46 i va tornar la temporada 49/50 fins a la 52/53. En les dues etapes va pujar el Sants de categoria.

Zvonimir Monsider: Destacat porter croat integrant de l’Hongària, un dels apàtrides del 1956. Va ser contractat com a tècnic del Sants i va revolucionar tots els mètodes d’entrenament, va marxar a mitja temporada 57/58 al Barakaldo i després va tornar a dirigir el Sants la part final de la temporada 60/61.

Julián Arcas: Carismàtic davanter de l’Espanyol, quan es va retirar va entrenar diferents equips de la ciutat i va dirigir el Sants la temporada 63/64.

Juan Zambudio Velasco: Llegendari porter del Barça suplent d’Antoni Ramallets els anys quaranta i cinquanta, va ser internacional “B”. Va entrenar l’equip blanc-i-verd des del 64 al 67, aconseguint dues promocions a Segona Div.

Sándor Kocsis Peter: Jugador del Barça a finals dels anys 50 i principis dels 60, juntament amb Kubala i Czibor. Junt amb altres jugadors hongaresos van marxar cap a l’Europa Occidental a l’esclatar la Revolució Hongaresa. Va ser campió olímpic i subcampió del món amb Hongria. Va jugar en el Barça 75 partits i va marcar 42 gols, era tan hàbil marcant de cap que se’l coneixia com a “Cap d’Or”. Quan va deixar de jugar va obrir un restaurant que es deia “Tete d’or”. Va dirigir el Sants la temporada 69/70, però la seva carrera com entrenador es va trencar quan se li va diagnosticar una leucèmia, estant ingressat a l’hospital va llançar-se per la finestra, només tenia 49 anys.

El seu fill, també Sándor Kocsis, en la temporada 75/76 va ser jugador del primer equip de la Unió i a l’any 2000-2001 va entrenar l’equip juvenil del nostre Club.

Antoni Camps: Internacional “B” amb l’Espanyol i el Barça durant poc temps, ja que va patir una greu lesió i va haver d’abandonar el futbol com a jugador. Va entrenar al Sants la temporada 1971/72.

 

 

Julián Arcas                                                                                                                Sándor Kocsis

 

 

Text: E. Soler / M. Dot

 

Check Also

Avast Antivirus Alternatives

After a level of privacy breach that left various users suspicious of its coverage, Avast …