IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies que???

Sabies que???

La Unió Esportiva de Sants, com sap tothom, es va fundar el 26 d’abril de 1922 amb la fusió de quatre Clubs, dos de ciclisme i dos de futbol, però en poc temps això es va ampliar amb altres seccions. La primera, lògicament, va ser el ciclisme doncs ja venia de la fusió, a més a més també i va haver: bàsquet masculí i femení, atletisme, beisbol, boxa, futbol femení, gimnàstica, handbol, hoquei sobre patins, lluita a la corda, lluita lliure, tenis taula, rugbi i petanca. Algunes d’aquestes seccions, en el seu moment, van tenir gran rellevància, avui parlarem de l’Atletisme.

Quan es va fer la fusió de l’Internacional i el Centre d’Esports, els dos Clubs comptaven amb seccions d’atletisme encara que amb un grup reduït d’atletes. Passat un temps es va decidir potenciar aquesta secció, doncs la majoria de practicants eren especialistes en carreres i marxa atlètica. Va ser amb aquesta última disciplina on la Unió va aconseguir el seu primer èxit clamorós, ja que va tenir l’honor de ser el guanyador per equips en 50Km del Primer Campionat d’Espanya de Marxa Atlètica, rebent la Copa de Sa Majestat el Rei Alfons XIII que ell mateix va entregar a l’equip Santsenc, format per: Batlle, Serra, Costa, Vela, Vila, Esteve, Suqué i Eduard Soler, aquest últim també es va proclamar en l’any 1924 Campió d’Espanya individual de marxa a Donosti.

Cal esmentar que Costa era també un extraordinari escalador i va ser el primer que va aconseguir pujar al mític Cavall Bernat de Montserrat. A l’any 1941 Progrés Caminal va emular a Eduard Soler quedant Campió d’Espanya de 50Km marxa, cobrint la distància amb un temps de 5h i 45min.

També hem de recordar que l’Eduard Soler va ser d’alguna manera el dissenyador de la samarreta clàssica de la Unió, ja que quan corria ho feia amb samarreta blanca i se li va acudir que la seva mare li cosís quatre cintes verdes en horitzontal. La samarreta va agradar tant que es va decidir que fos des d’aquell moment l’oficial de l’Entitat, i per fer-la més santsenca es va optar perquè portés tres ratlles, en lloc de quatre, recordant les tres rieres que antigament passaven per Sants, Riera de Tena, Riera d’Escuder i Riera de Magòria, quedant així per sempre més.

En els anys següents l’atletisme va anar perdent força, fins que va desaparèixer la secció. En l’actualitat, durant el mandat del malaurat Vicenç Bellido, s’ha recuperat aquest esport de la mà de Felipe Díaz de Burgos.

FOTO EDUARD SOLER

 

 

E.Soler/M.Dot

 

Nota: Tan sols aclarir que l’atleta Eduard Soler no té res a veure amb l’Eduard Soler que signa aquest escrit. És pura coincidència.

Check Also

Avast Antivirus Alternatives

After a level of privacy breach that left various users suspicious of its coverage, Avast …