IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies que???

Sabies que???

Continuant amb les seccions de la Unió Esportiva, ara li toca el torn al Beisbol. Aquest esport típicament americà va tenir alguns problemes burocràtics que van retardar el seu inici. Oficialment es va fundar el 10 de març de 1933, però no va poder debutar fins la Festa Major de Sants. El primer partit, en el camp del carrer de Galileu, el van jugar contra el Catalònia B.B., un dels millors conjunts d’aleshores, que va guanyar per 6 – 18.

Degut al trencament forçós per la Guerra Civil, no es va tornar a reempendre la secció fins l’any 1943 i va ser el 24 d’agost, dia de la Festa Major de Sants, quan es va disputar el que seria un altre vegada el primer partit; en aquest cas el rival va ser l’Espanyol, que va guanyar 5 – 15. L’activitat beisbolística es va perllongar fins als inicis del anys cinquanta, però no va tenir mai ressò. La trajectòria de la Unió es va moure per uns resultats molt discrets.

Al marge de l’aspecte competitiu, no hi va faltar l’organitzatiu. L’any 1944 per exemple, el camp del carrer de Galileu va tenir l’honor de ser la seu del primer Campeonato de España de Pelota-Base, que és com s’anomenava en aquella època el beisbol, ja que el règim va espanyolitzar totes les paraules amb reminiscències estrangeres; aquest campionat es va disputar els dies 13,14 i 15 d’agost. La Junta Directiva que en aquell moment regia el Club va permetre la cessió del camp a la Federación Regional Catalana de Pelota-Base, organitzadora del torneig, cobrant-li 100,- ptes. (0,60 euros) de lloguer, més 20,- ptes. (0,13 euros) en concepte del taquillatge que es recaptés.

Cal recordar també el partit d’alt nivell que es va jugar al nostre camp el 25 de febrer de 1952, entre la selecció de Catalunya i la dotació del vaixell Henley, de la VI Flota Estatunidenca, el camp es va omplir de gom a gom per veure el partit, que va ser organitzat per la Federación Catalana i El Mundo Deportivo. Les cròniques que es van escriure en els diferents diaris de l’època ressaltaven el triomf català i el bon joc del jugador santsenc Detrell.

 

E.Soler/M.Dot

 

Check Also

The main advantages of Board Website Technology

Board web destination technology provides tools for equally administrators and directors over the entire interacting …