IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies que???

Sabies que???

Seguint amb les seccions del nostre Club, us direm que a finals dels anys quaranta hi havia molta afició a la boxa, sobre tot al nostre barri, on hi havia una gran quantitat de boxejadors. El més popular va ser Vicenç Febrer, que amb els anys seria molt conegut perquè va ser Regidor de l’Ajuntament de Barcelona i també per las seves excentricitats, com per exemple que tenia un lleó a casa seva, anomenat “Vicentet”. Febrer era un excel·lent boxejador amateur, va guanyar el Guant d’Or, però es va passar a la lluita lliure i potser la va encertar, ja que va ser campió d’Europa.

El millor púgil de Sants va ser José Luis Martínez “El de la Torrassa” que va aconseguir el Campionat del Món del pes pesat amateur, però no oblidem a Josep Ferrer, boxejador molt dur i molt valent, que va ser durant molts anys Campió d’España del pes Welter (entre 65 i 75kg). Va intentar dos cops guanyar el títol europeu, però li va barrar el pas el mític boxejador francès Marcel Cerdan, que el va guanyar per KO.

Degut a l’afició que hi havia a Sants, en els anys cinquanta es va instal·lar al nostre local del carrer de Galileu, 40 un ring molt gran en el que s’entrenaven desenes de boxejadors i lluitadors.

Els boxejadors de l’època que pertanyien al Club Santsenc eren: Antoni Palazón, que a l’any 1949 va ser subcampió de Catalunya i en el 1950 va quedar Campió de Catalunya i Espanya. Jaume Galanda, “El Xato de Sants”, Joaquim Batalla, entre d’altres. També hi ha constància d’un jove del barri, en Blai Ollé, a qui se li augurava un brillant futur en la boxa, però tan sols amb divuit anys un tràgic accident va acabar amb la seva vida. No podem oblidar tampoc a Lluis López Durbán que destacava per la seva indumentària, ja que en totes les seves actuacions lluïa un escut del Sants en el pantaló, aquest fet aconseguia que molts socis del nostre Club el seguissin i tinguessin interès per aquest esport.

Per la Festa Major es feien grans vetllades en els envelats de la Plaça del Fènix i del Mercat de Sants, així com en les desaparegudes cooperatives del carrer Premià i Jocs Florals. Durant l’estiu, el dissabtes a la nit es muntaven vetllades al vell mig del camp de futbol del Sants, on hi acudia força gent que disfrutava i cridava veient els púgils santsencs.

 

 

 

E.Soler/M.Dot

Check Also

Sports Betting in Portugal

When you are looking to use the internet for your sports betting, you may want …