IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies Que??

Sabies Que??

Continuant amb les seccions del nostre Club arribem a la gimnàstica i a l’handbol.

GIMNÀSTICA

Durant els anys 40 – 50 és quan hi va haver la secció de gimnàstica, que no va ser mai de competició, si no per a us dels socis, en el local del c/ Galileu on hi havia el ring que ja es va comentar en la secció de boxa. De mica en mica es va anar convertint en un gimnàs molt coquetó que era l’orgull dels socis santsencs.

HANDBOL

No va ser fins després de la guerra que el Sants va tenir la secció d’handbol. La iniciativa la va portar el directiu Sr. Ramiro Quirant que va fer possible la seva creació l’any 1943. Val a dir que aleshores aquest esport es jugava en un camp de futbol i amb onze jugadors, la Unió va formar un equip amb un potencial de primera línia dins de l’handbol català i espanyol.

El primer equip el van formar els jugadors Comamala, Riba, Manzano, Leandro Martínez, Quirant (fill), Peña, Párraga, Vila, López, Tano, Saloña, Carbonell, Torné, Castillo, Riera, Esteban i tants altres que poc a poc van anar ingressant al club. La primera temporada d’activitat el Sants va guanyar la Copa Presidente, derrotant a la final al F.C. Barcelona.

Gràcies al saber fer del Sr. Quirant van passar prestigiosos equips pel camp del carrer de Galileu, com el Racing Club de París, Cheminots de Berna, Fortuna de Leipzig i diferents conjunts europeus, sent el terreny blanc i verd escenari del millor handbol que es podia veure en l’època.

En aquells anys 40 el Sants es va integrar a l’elit de l’handbol a onze català jugant contra equips com el Barcelona, Granollers, Badalona, Hispano Francés etc., etc. A l’any 53 el Sants va quedar campió de segona categoria.

A partir de l’any 54 hi va haver uns canvis de reglamentació, passant d’onze jugadors a set i havent-se de jugar en una pista, com encara es fa en l’actualitat. El Sants va jugar alguns partits, però a finals d’aquell mateix any es va dissoldre la secció.

 

equip han

 

 

E.Soler/M.Dot

Check Also

Avast Antivirus Alternatives

After a level of privacy breach that left various users suspicious of its coverage, Avast …