IMPORTANT
Home / Noticies / General / Sabies Que???

Sabies Que???

JUGADORS QUE ABANS O DESPRÉS DE LA FUSIÓ VAN SER INTERNACIONALS

Josep ESCOLÀ,  es considera el més gran que va jugar al nostre Club, va ingressar al Sants quan tenia 16 anys, en la temporada 1930/31 i va jugar fins la 32/33 doncs al començar la 33/34 ja ho va fer com a jugador del Barça. Se’l coneixia amb el sobrenom del “catedràtic” perquè era “el senyor del futbol” En el Club blaugrana hi va estar fins la temporada 1948/49, jugant com internacional en dues ocasions.

Agustí SANCHO es va incorporar al Centre d’Esports el 1915, des d’on va passar al Barça. A l’any 1922 va fitxar pel Sants, i a l’any 1923 va tornar al club blaugrana. Va ser tres vegades internacional i va tornar al Sants com a entrenador la temperada 1948/49, aconseguint un ascens a la Tercera Divisió.

Josep SAMITIER, als 15 anys, va ingressar a l’amateur de l’Internacional i a la següent temporada ja jugava al primer equip. A l’any 1919 el va fitxar el Barcelona i va ser internacional vint-i-una vegades. És el jugador més mític del futbol català, juntament amb Zamora.

Vicenç PIERA, “el noi de Can Bruixa”, jugava al Centre d’Esports abans de fitxar pel Barça, el 1922, on es va convertir en un gran futbolista i va ser internacional en quinze ocasions.

Eugeni MONTESINOS, històric defensa de l’Internacional, va passar del Sants a l’Europa i a l’Espanyol. Va ser una vegada internacional. En la temporada 1931/32, després de retirar-se, va tornar al Sants per entrenar-lo.

Domènec CARULLA, Miquel GARROBÉ i Emili PERELLÓ van debutar en un España – Portugal (1-0) el 29 de maig de l’any 1927, l’única vegada que van ser internacionals. El porter del Sants, Jesús PEDRET, va ser el suplent de Ricardo ZAMORA, però no va arribar a debutar.

Inocenci BERTOLÍN era centrecampista i sempre jugava amb boina. A l’any 1933 va passar del Sants al València, sent internacional una sola vegada.

Josep PARRA, defensa central d’una elegància i col·locació excepcionals, va marcar època a l’Espanyol. Va jugar la temporada 1960/61 al Sants i va ser vuit vegades internacional.

Andreu BOSCH va ser internacional jugant amb el Barça, set vegades amb l’equip A i una amb l’equip B. Va passar al Betis i va fitxar pel Sants, jugant dues temporades, del 1965 al 1967.

SABINO Andonegui, davanter centre navarrès, va destacar a l’Osasuna i al Sabadell i va jugar al Sants durant uns mesos, a la temporada 1966/67. Va ser internacional de l’equip B.

SELECCIONADORS NACIONALS QUE VAN ENTRENAR AL SANTS

Francesc BRU va jugar a l’Internacional fins a l’any 1906, després va jugar al Barça i més tard es va convertir en el primer seleccionador espanyol de la història. Va dirigir l’equip estatal al jocs d’Anvers i, després d’entrenar diversos clubs, va entrenar al Sants.

Lluís MIRÓ, porter format al Sants, després de la guerra va jugar al Barça, club que va dirigir en els anys 60. Va ser entrenador de la selecció espanyola en un partit.

JACK GREENWELLva ser jugador del Barça i el primer entrenador de la història del club blaugrana. Va dirigir el Sants de 1924 a 1926, el millor moment esportiu del Club. Després va marxar al Perú, on va ser seleccionador nacional.

A part del futbol, en les diferents seccions hi va haver esportistes que van arribar a competir en el que es considera l’elit. Ja va ser comentat en atletisme: Eduard Soler i en boxa: Vicenç Febrer i Josep Ferrer. En hoquei patins Jordi Trias, “el Mestre”, va ser internacional quan jugava amb l’Espanyol, sent el capità de la selecció espanyola que va quedar Campiona del Món el 10 de juny de 1951.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

Ways to Organize Successful Board Group meetings

Board events are a key element part of a great organization’s governance process. These kinds …