IMPORTANT
Home / Destacat / Volta Ciclista a Catalunya, edició 100

Volta Ciclista a Catalunya, edició 100

Tal i com ha succeït amb la resta d’activitat esportiva i social del pais, de moment la celebració de la Volta Ciclista a Catalunya queda AJORNADA

Les instal·lacions de l‘INEFC de Barcelona van ser l’escenari de la presentació de l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que es celebrarà del 23 al 29 de març de 2020.

L’acte va permetre detallar les novetats que s’han preparat per a una edició tan especial, així com les característiques de cada una de les set etapes.

El president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, va donar la benvinguda a aquest acte tan especial agraint la tasca de tantes i tantes persones al servei de la Volta que han fet possible que ens trobem a les portes del centenari d’edicions, una xifra que només el Tour de França i el Giro d’Itàlia han assolit.

L’acte també va permetre desvetllar el cartell de l’edició 100, obra de l’artista Ramon Enrich, i la nota musical va anar a càrrec del grup Blaumut, intèrprets de la cançó oficial d’aquesta edició tan especial de la Volta i que es titula ‘Eclipsi’. https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/especials-icat/eclipsi-de-blaumut/audio/1058113/

Una altra de les novetats per commemorar l’edició 100 de la prova serà la disputa d’un esprint especial en el km 100 de cada etapa -a excepció de la contrarellotge- com a homenatge a sis ciclistes que han deixat una forta empremta en diverses èpoques de la cursa: Sebastià Masdeu, Mariano Cañardo, Miquel Poblet, Joaquín Galera, Miguel Indurain i Alejandro Valverde.

ETAPES

ETAPA 1: CALELLA – CALELLA Mitja Muntanya 177,5km

La Volta s’inicia novament amb una etapa exigent i de perfil accidentat, que la fa propícia a les
escapades. El recorregut, amb sortida i arribada a Calella, va endurint-se a mesura que s’entra
a les Guilleries i s’afronta l’ascens al port de Santa Fe del Montseny. En el tram final, destaca la
presència del Collsacreu, a només 20 km per a l’arribada.

ETAPA 2: BANYOLES – BANYOLES Contrarellotge Individual 21,1km

La recuperació de la contrarellotge individual, amb inici i final a Banyoles, és una de lesprincipals novetats de l’edició 100 de la Volta. Es tracta d’una crono que es presenta idòniaper als especialistes per l’absència de dificultats muntanyoses importants. Amb 21,1 km derecorregut, les diferències entre els principals candidats a la classificació general no han de serdecisives, però sí incidir en els moviments que hi pugui haver quan arribi l’alta muntanya.

ETAPA 3: CANAL OLÍMPIC DE CATALUNYA – VALLTER 2000 / SETCASES (Vall Camprodon) Muntanya 187,3km

L’exigent ascens final a Vallter 2000 marca una etapa que va endurint-se a mesura queavancen els quilòmetres. Des de la sortida al Canal Olímpic de Catalunya, la cursa pren direcciócap al Pirineu, amb petites dificultats muntanyoses pel camí que poden convidar als intentsd’escapada amb la intenció d’agafar avantatge abans dels 11,1 km d’ascens a Vallter 2000, ques’adverteix com un dels moments importants de la cursa.

ETAPA 4: RIPOLL – PORT AINÉ (PALLARS SOBIRÀ) Muntanya 167,4km

L’alta muntanya és la gran protagonista d’una etapa que per la seva espectacularitat pot teniruna transcendència important a la classificació. L’exigència ja s’aprecia des de la sortida,situada a Ripoll, amb el pas pel Port de Tosses, de primera categoria, en els primers trentaquilòmetres del recorregut. Es tracta d’un primer tast del que posteriorment han d’afrontar elscorredors: L’ascens al port del Cantó i el final d’etapa a Port Ainé, tots dos de categoriaespecial.

ETAPA 5: LA POBLA DE SEGUR – MANRESA Mitja Muntanya 189,4km

Des de la Pobla de Segur, el pilot posa rumb a Manresa passant pel Coll de Comiols. Desprésd’un primer pas per meta, amb la disputa d’un esprint intermig, es dona pas a un tram finalexplosiu, marcat per l’ascens a Montserrat i el posterior descens per tornar a posar rumb cap aManresa. Un terreny propici perquè hi hagi nervis i moviments entre els corredors en buscadel triomf d’etapa.

ETAPA 6:TARRAGONA – MATARÓ Plana 193,9km

La irregularitat del terreny defineix un recorregut amb pujades i baixades constants, peròsense grans dificultats muntanyoses més enllà de l’alt del Collet, situat a 14 km de la líniad’arribada. L’etapa, la més llarga d’aquesta Volta amb 193,4 km, pot deparar una arribada engrup i la llarga recta just abans de la línia d’arribada és idònia per presenciar un gran esprintfinal.

ETAPA 7: BARCELONA – BARCELONA Mitja Muntanya 134,7km

Barcelona i la muntanya de Montjuïc tornen a ser protagonistes de l’última etapa de la Volta.El pilot rodarà primer pels voltants de la capital catalana, passant pel coll de la Creu d’Ordalabans de tornar a entrar a la ciutat i afrontar sis pujades a Montjuïc. Aquesta vegada, però, espuja per la històrica banda de la ‘sardana’ que arriba al castell, amb rampes molt exigents queasseguren un final de Volta emocionant i molt obert.

Tota la informació a

https://www.voltacatalunya.cat/

https://www.zikloland.com/volta-catalunya-el-recorrido-oficial-presentado/

Check Also

Ruthless Irish Mail Order Brides Methods Used

Now the colour of their hair varies from very gentle, wheat shades to bright, fiery …