IMPORTANT
Home / Noticies / Entrevistes / “ZONA MIXTA”

“ZONA MIXTA”

Tito Lossio “L’equip ha madurat molt des del primer dia”

 

Aquestes han estat les paraules del tècnic del primer equip del Sants, Tito Lossio, després del partit davant l’Escola Esportiva Guineueta.

 

Marxem decebuts. Tot el que hem treballat i hem dit ha sortit bé però, al final, perdem el partit per dos moments. Un penal poc clar perquè li dóna a la cara la pilota, i un segon gol que sí que és una errada nostre. Parlem sempre de que has d’anar amb compte i vigilar les zones de pèrdua de pilota… quan la tens has de vigilar aquestes zones de pèrdua i el segon gol ve d’un servei de falta en què tot l’equip nostre està tirat cap endavant i ens pillen al contracop. És un error. Hem comès errades, i ells també, però nosaltres no hem sabut aprofitar del tot les seves… Tot i així hem tingut oportunitats per guanyar. Però aquesta gent apreta i quan t’apreten a camp contrari i els àrbitres deixen jugar massa és fa difícil però hem vingut a competir i crec que hem competit bé.

 

El futbol no són passades, és tenir ocasions i per tenir-les has de saber com jugar, pots jugar directe o combinant. La idea és fer ocasions de gol i materialitzar-les i després ja ve la manera com les fas… si jugant la pilota per terra o per l’aire. I és clar quan la pilota està volant és complicat baixar-la, has de fer un treball de desgast brutal, i quan comencin a aparèixer els espais aprofitar-los. A la primera part ha tingut alguna l’Albert, el Navarro, però segones jugades. Però, vaja, tampoc esperàvem tenir gaire control al començament.

 

El problema és el segon gol. Amb el primer no hi comptes però és pot tirar cap endavant. Però el segon, a més, arriba en un moment en què acabes de fer uns canvis més ofensius per tirar l’equip cap endavant. I després hem aconseguit fer-ne un i hem tingut alguna més… però així és el futbol

 

Avui el més important era a la primera part no deixar-los crear ocasions. Quan la gent està fresca totes aquestes boles aèries arribes, quan no està fresca no arriba tant la gent. A vegades encertes, a vegades no, a priori tot és bo. Després penses: “hagués pogut fer això, allò” però el que es fa ja està fet i no ha anat tant malament, llàstima del segon gol.

 

(Sobre la suplència de Fran) L’he deixat a la banqueta primer pel tema de les grogues, perquè en té quatre i si aquí no traiem un bon resultat al menys la setmana que ve tenir a tothom disponible, però també perquè s’ha de rotar. Arribem a un moment de la lliga, inici de la segona volta, en què si no comences a fer rotacions i descansa la gent, arribes al març que tothom està fos. Han de rotar els jugadors i confio en tota la gent que hi ha i l’Aleix ha fet un gran partit, ha estat enorme.

 

L’objectiu en aquests quatre partits –Grama B, Carmel, Guineueta i Molletense- és com a mínim sumar 9 punts de 12 i de moment estem en la línia. Si la setmana passada haguéssim perdut si que veníem a la Guineueta obligats a guanyar perquè el segon i tercer haurien marxat massa. I el partit davant el Molletense s’ha de preparar molt bé, és clau, clau. Hem de guanyar-lo perquè sinó se’n van de 13 i segons el que facin els altres, el tercer, quart, etc., pots despenjar-te més o menys… després del resultat davant la Guine el duel amb el Molletense agafa molta importància. (S’ha de guanyar sí o sí?) Com a mínim no perdre perquè com a mínim si empates evites que es despengin a 13.

 

Davant la Guineueta crec que en la defensa de pilota aturada hem estat genials, en l’anticipació de les pèrdues també molt bé. I el Guille, el Peque, l’Aleix, el Castillo, el Picolo… han estat perfectes, han fet una feina brutal. Anem millorant cada dia i si hagués entrat la del Samu o si no haguéssim perdut aquella pilota parlaríem d’un altre partit. Però hem de ser positius i pensar ja en el Molletense.

 

(Quin partit esperes davant el Molletense?) Semblant a aquest. Gent que juga molt directe. Un equip molt físic també. Tot i que juguem al nostre camp, pel seu joc, tot el partit pot ser semblant al de la 1a part d’aquí però de tot s’aprèn, l’equip ha madurat molt des del primer dia. En partits així no es perden els nervis, avui ens han donat molt, sense pilota, amb pilota.., ens han xiulat un penal que no era i no es perden els nervis. L’equip està ficat al partit, ens centrem en el joc, en tenir pausa, no ho veig malament, la gent està creixent i queden 16 partits. Molt! I un dels objectius és que en acabar la temporada la gent tant jove que tenim hagi agafat taules, experiència, sinó tampoc serveix de res.

 

(Per què creus que el Molletense és el líder?) Perquè ho fa molt bé. Has de fer coses bé per estar allà. És un equip que costa de jugar-li perquè juga molt directe i en el futbol si no et generen ocasions tens molt guanyat. Si la pilota la tens poc temps al teu camp tens molt guanyat. Però has de tenir jugadors per fer aquest joc i has de saber fer-lo i entrenar-lo i, clar, el que fan ho fan molt bé, considerat socialment millor o pitjor… ho fan bé i per això estan a dalt. Jo crec que ningú no els hi ha regalat res.

 

 

 

Check Also

Força Sants! 13/05/2021

Ja teniu disponible una nova edició del Força Sants! Com sempre, hi trobareu tota l’actualitat …